+389 2 3290 020

info@gps.mk

3D селфи фотографии

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > 3D селфи фотографии
3d селфи фотографии

Sony објави неколку нови функции на апликацијата 3D Creator, од кои едната е можноста за правење на 3D селфи фотографии.

Новото ажурирање на 3D Creator обезбедува и подобрен квалитет на слика, како и подобра резoлуција. Апликацијата работи на Android 8.0 Oreo, a и покрај тоа што 3D Creator се потпира на камерата на паметниот телефон, сервисот доаѓа во форма на посебна апликација на Play Store. 

3D Creator може да се користи и за креирање на 3D “живи” позадини за паметни телефони, споделување на 3D модели и селфи фотографии на социјалните медиуми или создавање на GIFs и видеа со помош на апликацијата Shadow Avatars развиена од Uraniom.