+389 2 3290 020

info@gps.mk

Луѓето родени по 1970 година ќе може да станат бесмртни

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Луѓето родени по 1970 година ќе може да станат бесмртни
besmrtni

Според футорологот Иан Пирсон луѓето родени по 1970 година ќе можат да живеат вечно. Тој предвидува дека  до 2050 година луѓето би можеле да ги надминат ограничувањата на физичкото тело, објави Daily Mail.

Генетското инжинерство може да се искористи за да се забави процесот на стареењето и создавање на лабараториски ткива, органи и делови од телото. Напредната вештачка интелигенција може да доведе до андроидни тела, а виртуелната реалност ќе користи за да се “прикачи” свеста на човекот кога телото ќе ги надмине своите ограничувања.

бесмртни

“Има доста луѓе кои се заинтересирани да живеат засекогаш”, изјавил д-р Пирсон, “Од секогаш имало, но разликата е во тоа што сега технологија се подобрува и напредува многу брзо, многу луѓе веруваат дека всушност можат да го направат тоа”.

Д-р Пирсон вели дека секој жив денес кој ќе преживее до 2050 година, можеби никогаш нема да мора да се соочи со смрт.

бесмртни