+389 2 3290 020

info@gps.mk

Луксузен концепт на авион на брендот Астон Мартин

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Луксузен концепт на авион на брендот Астон Мартин
Астон Мартин

Британскиот бренд Астон Мартин неодамна го претстави својот нов проект за иновативен луксузен авион со можности за вертикално полетување.

Новиот луксузен вид на авио транспорт е наречен Volante Vision концепт и развиен е во соработка со Кренфилд Универзитетот, Институтот за аеронаутика и брендот Rollce Roys со цел да внесе стил и шик детали во личниот транспорт на скии, пишува Точка.

Астон Мартин

Авионот е автономен, хибридно/електричен и во него може да се сместат три лица. Компанијата Астон Мартин со иновативниот луксузен авион цели кон револуција во полето на алтернативните транспортни решенија, со комбинирање на аеронаутиката и електричните и автономни технологии.

Концептот на авионот Volante Vision лета на луксузната страна на наведената мобилност, што кажува дека само мал дел од населението ќе може да си ја дозволи оваа играчка. Сепак станува збор за Астон Мартин, така што овој авион е наменет за да го истакне врвниот модел, уметничката и технолошка моќ на британскиот произведувач на автомобили.

Астон Мартин

Астон Мартин