+389 2 3290 020

info@gps.mk

Новата генерација камиони на Scania

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Новата генерација камиони на Scania

Scania ја најавува својата нова генерација на камиони, која ќе се фокусира на урбаните и дополнителните транспортни решенија со ниска употреба на јаглерод.

Дел од карактеристиките на овие камиони се подобрена управливост, подобрената видливост, зголемената безбедност, ергономијата и удобноста.

Со новата генерација на камиони, Scania презема големи чекори во обезбедувањето на камиони прилагодени за купувачите за уште подобра вкупна оперативна економија.

Подобри услови за возење

Со воведувањето на полесни камиони придвижени од новиот 7-литарски мотор, Scania нуди градски превозници на ново ниво на транспортна ефикасност со заштеда на гориво до 10 проценти. Со своите компактни димензии, новата кабина од серијата P може да има понизок моторски тунел, со што се отвора попространа внатрешност на кабината. Возачите ќе уживаат во најдобрите услови за возење во индустријата во возила кои се одлични во управувањето.

Поголема ефикасност

Серијата L е ново развиена серија кабини на Scania за урбан транспорт, како дистрибуција, собирање отпад и одржување. Возачите ќе имаат корист од многу подобрената директна визија за опкружувањето. Возачите, исто така, ќе бидат на иста височина како и другите возачи во сообраќајот, со додадена предност на подобрените работни услови при постојано влегување и излегување од кабината. Scania L-серијата има режим на колена (kneeling mode) и пониски скалила за качување на двете страни на кабината.

Безбедност

Во прилог на подобар преглед на околниот сообраќај, Scania го воведува City Safe Window. Возачите на тој начин ќе имаат подобри можности за забележување на блиските пешаци и велосипедисти. Прозорецот на вратата на совозачката страна е достапен за сите кабини на P и L, оние што се најчести во урбаниот транспорт, како и за CrewCab.

Scania CrewCab 

Бидејќи новиот CrewCab на Scania ќе биде главно користен од пожарникарите, CrewCab е специјално прилагоден за итни задачи, имајќи ги предвид и ергономијата и безбедноста. За дополнителна безбедност, постои опција за до четири превртени странични воздушни перничиња. CrewCab располага со осум патнички места со високо ниво на безбедност и комфор, кој вклучува посебен климатски систем со сопствено греење.

Долг транспорт 

Scania веќе нуди широк спектар на камиони за обновливи горива, вклучувајќи етанол, биодизел, HVO, како и хибридна технологија.

Со воведување на шестцилиндричен 13-литарски мотор со гас, специјално дизајниран за регионални и долготрајни операции на превозниците им нуди силна алтернатива за конвенционалните фосилни горива. За 40-тонска комбинација на камион и приколка со резервоар за течен гас, опсегот е проширен на 1100 километри. 

Зголемено време на работа со флексибилни планови

Одржувањето на Scania со флексибилни планови сега е достапно и за мотори на гас. Значително поголема прецизност во одржувањето може да се постигне врз основа на шема на употреба на возилото кое претходно е редовно следено преку помош на соодветни алатки. На ваков начин секој камион добива одржување во вистинско време, со што се намалува времето во работилницата и се зголемува работното време.

“Со новите генерации на камиони, Scania презема големи чекори за подобрување на безбедноста, удобноста на возачот и економичноста на горивото. Објавените модели се универзално пофалени и наградени за нивните иновативни карактеристики и севкупните перформанси и сигурни сме дека новиот урбан опсег ќе биде подеднакво успешен “, вели Левин, извршен потпретседател.