+389 2 3290 020

info@gps.mk

Samsung го претстави својот 5G град

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Samsung го претстави својот 5G град
5G град

Samsung креираше “5G City” за да демонстрира одредени аспекти на претстојната ера на 5G, каде што работите низ целиот свет ќе бидат поврзани  со 5G комуникациска мрежа.

“5G City” се наоѓа во рамките на “Digital City” (Дигиталниот град) на Samsung Electronics во Сувон, Кореа, и е составен од три дела: “5G Stadium”, “5G Connectivity Node” и “5G Kiosk”.