+389 2 3290 020

info@gps.mk

Студент измислил апликација – робот адвокат – кој ќе се погрижи речиси постојано да купувате ефтини авионски карти

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Студент измислил апликација – робот адвокат – кој ќе се погрижи речиси постојано да купувате ефтини авионски карти
робот адвокат

Студент од факултетот Станфорд, Џошуа Броудер, измислил апликација која претставува робот адвокат.

“DoNotPay” – апликацијата им помага на клиентите на тој начин што наоѓа пропусти во законот во случај кога резервирале лет или хотел и во меѓувреме цената се намалила. Роботот адвокат исто така може да помогне и доколку Вашиот лет е откажан, авио-компанијата го изгуби Вашиoт багаж или генерално не сте задоволни со патувањето, пишува Точка.

робот адвокат

Корисникот кога ќе се пријави, апликацијата ги бара сите потврди за резервација од е-меилот на корисникот и ги проверува цените се до денот на летот или престојот во хотелот. Доколку цената се намали, испрќа барање во авио-компанијата/хотелот за намалување на веќе купените карти.

Џошуа за Бизнис Инсајдер изјавил дека постојат различни начини кои можат да помогнат да се врати карта која е неповратна и дека за време на тестирањето 68% од авибилетите се намалиле.