+389 2 3290 020

info@gps.mk

Автомобилите кои не ги поминаа тестовите за безбедност…но, сепак се пуштени во продажба

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Автомобилите кои не ги поминаа тестовите за безбедност…но, сепак се пуштени во продажба

Во 1885 година беше создаден првиот автомобил. И зачудувачки е колку далеку стигнаа автомобилите во однос на дизајнот, изгледот и перформансите. Со вклучување на толку многу подобрени и кул карактеристики, во денешно време автомобилите се олицетворение на модерната технологија.

Ќе бидете изненадени што знаете дека со толку многу напредувања, сепак има автомобили кои не успеваат на тестот за безбедност. Иако тие се означени како „небезбеден“ сепак можете да ги видите на патиштата, а можеби и вие поседувате еден од овие автомобили.

Еве кои автомобили сè уште се продаваат и покрај тоа што ги паднаа тестовите за безбедност:

  • Fiat 500L

 

  • Mitsubishi Mirage

 

  • Fiat Panda

 

  • Jeep Grand Cherokee

 

  • Mercedes A-Class

 

  • Toyota Rav4

 

  • Toyota Tundra

 

  • Ford Escape

 

  • BMW X1

 

  • Ford Explorer