+389 2 3290 020

info@gps.mk

BMW има ново лого!

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > BMW има ново лого!

За големите проиведители голем чекор е кога ќе дојде до моментот на промена на логото кое го брендира нивниот производ.

 

 

Со премиерата на новиот i4, германскиот производител на брендот BMW го претстави и своето ново лого. Стариот црн прстен беше заменет, со што новото лого зрачи повеќе отвореност и јасност. Ефектите 3D и осветлувањето се отстранети за да се создаде минимален нов изглед. Дизајнот на кругот останува, како и белите и сините бои на матичната држава на компанијата, Баварија.

 

 

Марката сметаше дека треба да се модернизира и тоа е токму она што го стори. Од 1917 година до 2020 година, BMW само 6 пати направиле промена на логото.

Еве го логото низ годините: