+389 2 3290 020

info@gps.mk

Citroën Ami создаден за тинејџери

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Citroën Ami создаден за тинејџери

Саемот за автомобили во Женева е откажан поради Корона вирусот.

Но, ова не значи пауза за производителите на автомобили. Напротив, тие континуирано си продолжуваат со развој и имплементирање на новитети од современата технологија.

Citroën на Саемот сакаа да претстават едно ново посебно извадние на електрочно возило. Се работи за Ami – концепт кој е навистина импресивен. Целиот дизајн на автомобилот се заснова на задржување на нејзината цена што е можно пониска. Направен е да биде лесен, практичен и идеален за избегнување на гужвите и потрагата по паркинг место.

 

 

Внатрешниот ентериер е направен да мора да користите сопствен телефон и Bluetooth звучник ако сакате основна функционалност како да слушате музика, според AutoCar. И со должина од само 2,41 метри, се смета дека ќе може да биде возена и управувана и од помладата популација која сеуште нема возачка дозвола, бидејќи може да достигне до максимална брзина од само 45 км на час.