+389 2 3290 020

info@gps.mk

Еве ги правилата што секој вработен во Lamborghini мора да ги следи

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Еве ги правилата што секој вработен во Lamborghini мора да ги следи

Lamborghini е еден од најатрактивните работодавци во светот.

Стефано Доменикали, претседател и главен извршен директор на Lamborghini, рече „да се биде во можност да се привлече најдобриот талент со силата на нашиот бренд, и да се инвестира во нивниот професионален развој, е клучна алатка во нашите идни амбиции“.

 

 

Сите знаеме дека довербата на клиентите е најскапоцено средство. Затоа, секој вработен има одговорност да ја почитува оваа доверба. Ова вклучува познавање на сите внатрешни правила и регулативи и почитување на нив.

Еве ги правилата што секој вработен во Lamborghini мора да ги следи:

  • Донациите се строго регулирани. На пример, ако вработениот смета дека една организација е достојна за донација, тој / таа треба прво да контактира со соодветниот менаџер. Забранети се донации што можат да го оштетат угледот на компанијата.
  • Lamborghini има одделение за контрола на извозот што може да наметне ограничувања, забрани и одобренија за прекуграничната размена на автомобили. Овие правила важат и за софтверот и технологиите на Lamborghini. Вработените мора да ги знаат сите овие правила, како и привремените прекугранични закони.

 

 

  • Строга политика за социјални медиуми. Вработените во Lamborghini треба да бидат внимателни во врска со она што го велат на социјалните мрежи. Тие не можат отворено да ги искажат своите мислења кога станува збор за нивното работно место. Многумина можеби сметаат дека правилата во врска со сметките за социјални медиуми се премногу строги. Вработените не можат да ги критикуваат производите на Lamborghini или да се вклучат во такви разговори.
  • Ентузијастите на Lamborghini знаат сè за Феручио Ламборџини и неговите легендарни автомобили. Изненадувачки, вработените треба да знаат дури и повеќе од ентузијасти во брендот.

 

 

  • Според официјалните информации, вработените во Ламборџини работат од „8 наутро до 5 часот по полноќ од понеделник до петок“. Но, производствените капацитети работат со три смени. Вработени носат црна униформа Lamborghini.

 

 

  • Вработените мора да го тестираат секој автомобил Lamborghini три пати, дополнително, пред да го достават кај новиот сопственик.
  • Сите работници се подложени на ексклузивна постојана обука.
  • Компанијата доаѓа во прв план. Lamborghini ги цени своите клиенти пред сè. Меѓутоа, вработените во Lamborghini треба да ја стават компанијата на врвот на сè друго. Маурицио Реџаџии, извршен директор во компанијата, рече дека „Не можете да побарате зелен автомобил со розова внатрешност и жолто шевови“. Понекогаш, вработените треба да им кажат „не“ на клиентите.

 

 

  • Тие треба да ги чуваат тајните локациите за состаноци. Тие мора да чуваат тајни дури и во рамките на едно одделение.
  • Доколку треба да се дадат коментари на јавни настани, вработените треба да појаснат дека е нивно лично мислење.

 

Прочитајте како е да се работи во Форд и во Астон Мартин.