+389 2 3290 020

info@gps.mk

Формула 1 помага за производството на медицински помагала

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Формула 1 помага за производството на медицински помагала

Збир на тимови од Формула 1 со седиште во Велика Британија, производители на мотори и нивните соодветни технолошки оружја ја проценуваат поддршката за производство на респираторни уреди како одговор на повикот за помош на Владата на Велика Британија.

Тимовите работат во соработка со Формула 1, Владата на Велика Британија и други организации за да воспостават изводливост на тимовите кои произведуваат, или го поддржуваат производството на медицински помагала за да помогнат во третманот на пациенти со KОВИД-19.

Се надеваат дека оваа работа, која брзо напредува, ќе донесе опиплив исход во следните неколку дена.