+389 2 3290 020

info@gps.mk

Какви автомобили поседува Кралицата Елизабета Втора…

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Какви автомобили поседува Кралицата Елизабета Втора…

Кралската гаража има флота од луксузни автомобили што ги користи Кралицата Елизабета Втора, бидејќи таа е најдолг монарх со повеќе од 60 години на престолот. Нејзината колекција на автомобили е поголема од 10 милиони фунти, што е околу 13,8 милиони долари. Еве дел од ретките класици во сопственост на Кралицата Елизабета Втора.

Што возат остатокот од кралското семејство, погледнете ТУКА.

 

 • 1965 Mercedes Benz 600 Pullman Landaulet

 • 1953 Humber Super Snipe

 • 1948 Daimler DE

 • 1961 Rolls-Royce Phantom V

 • 1950 Lincoln Cosmopolitan Limousine

 • 1924 Rolls-Royce Silver Ghost

 • 1929 Daimler Double Six

 • 1951 Ford V8 Pilot

 • 1961 Vauxhall Cresta Estate

 • 1925 Rolls-Royce Twenty

 • 1966 Aston Martin DB6

 • 1955 Imperial Midget Racer

 • 2002 Bentley State Limousine

 • Landrover Range Rover Hybrid Landaulet