+389 2 3290 020

info@gps.mk

Кои автомобили најчесто ги има во видео игрите…

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Кои автомобили најчесто ги има во видео игрите…

Има акција и авантура, па токму затоа видео игрите нудат шанса да избегате од реалноста каде што можете – од бркање лоши момци до трки низ светски познати патеки во Формула 1.

Љубопитни да ги откријат возилата со кои се возат луѓето во виртуелниот свет, Сarwow анализира илјадници видео игри со помош на Game Cars Database.

После стекнувањето на податоците, може да се открие дека Volkswagen Beetle е на врвот на списокот како најпознатиот модел на автомобили, кој е забележан во игри како Grand Theft Auto, Grand Turismo и Need for Speed.

Погледнете кои други автомобили се во Топ 10:

  • Volkswagen Beetle – во 337 видео игри,

 

 

  • Chevrolet Camaro Mk.I – во 198 видео игри,

 

 

  • Ford Crown Victoria Sedan – во 179 видео игри,

 

 

  • Chevrolet Step Van – во 156 видео игри,

 

 

  • 2002 Ferrari Enzo – во 119 видео игри,

 

 

  • Toyota Supra Mk.IV JZA80 – во 91 видео игри,

 

 

  • Toyota Hilux – во 88 виео игри,

 

 

  • Ford E-Series Ambulance – во 86 видео игри,

 

 

  • 1987 Ferrari F40 – во 84 видео игри,

 

 

  • 1995 Ferrari F50 – во 83 видео игри.