+389 2 3290 020

info@gps.mk

Кои се најчесто возени автомобили низ Европа?

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Кои се најчесто возени автомобили низ Европа?

Може слободно да се каже дека од Европа излегуваат најдобрите и најубавите автомобили. Европа е седиште на едни од најдобрите и најголемите автомобилски седишта.

Но какви автомобили возат Европејците? Погледнете кои Топ 3 автомобили можете најчесто да ги сретнете:

  • Volkswagen Golf

Најчесто возен и купуван во: Австија, Албанија, Белгија, Германија, Луксембург, Македонија…

 

 

  • Skoda Octavia

Најчесто возен и купуван во: Хрватска, Чешка, Словачка, Словенија, Швајцарија…

 

 

  • Toyota Corolla

Најчесто возен и купуван во: Грција, Полска, Финска, Естонија, Србија, Данска…