+389 2 3290 020

info@gps.mk

Најбрзиот брод на светот…

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Најбрзиот брод на светот…

 

Како и со сите форми на превоз, разликата помеѓу тркачките и нормалните верзии на секој ден е се поголема.

Официјалниот светски рекорд за брзина на вода беше поставен на 8-ми октомври 1978 година од страна на Ken Warby, откако достигна 511,11 км на час.

Уште еднаш, она што е класифицирано како најбрзо на едно поле зависи од тоа каква категоризација ја користите. XSR48 е најбрзиот дизел брод во производството.

 

 

Без оглед на кој вид на транспорт, без разлика дали е тоа копно или воздух, секогаш има многу да разговараме и да научиме.

Од Бугати до Боинг, ако сте фан на адреналин, навистина има бесконечни начини да го погодите вашиот хит.

Секоја година се пуштаат нови и понови возила, туркајќи ги границите на она што го знаеме, па ги очекуваме новите наследници за најбрзите превозни средства.