+389 2 3290 020

info@gps.mk

Најлошите и најгрдите special edition автомобили (ФОТО)

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Најлошите и најгрдите special edition автомобили (ФОТО)

Не е невообичаено автомобилите да доаѓаат во широк спектар на спецификации и на модели. Многу често прво излегува нов модел кој е достапен за пошироката јавност, но, автомобилските компании прават и некои автомобили кои се „специјално издание“ и не се достапни за сите и се во ограничен број.. некогаш дури и само едно возило.

Некогаш производителите дозволуваат други лица или компании да се здружат и да направат ексклузивно возило за специјално издание. Ова резултираше со некои сериозно чудни, бизарни, и честопати прилично лоши “special edition”.

Оваа листа ќе опфати некои од најлудите, најчудните (и некои од најгрдите) специјални изданија автомобили досега направени:

 

  • Smart ForJeremy

 

  • BMW I8 Memphis Group

 

  • Skoda Felicia Fun

 

  • Fiat Kung Fu Panda

 

  • Mini Cooper Kenneth Cole Edition

 

  • AMC Gremlin Levi’s Jeans

 

  • Уште едно џинс издание на Jeep Renegade Levi’s Jeans Edition

 

  • Mazda MX-5 Le Mans Edition

 

  • Nissan “Gold Leaf”

 

  • Volkswagen Golf Harlequin