+389 2 3290 020

info@gps.mk

Најпродаваниот автомобил за месец февруари e…

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Најпродаваниот автомобил за месец февруари e…

Пандемијата со коронавирусот предизвика проблеми во автомобилската индустрија и допрва ќе предизвика уште повеќе.

Но, до февруари, барем низ Европа, се функционираше како што треба. Најголем пораст во продажбата на автобили во февруари доживеа, Renault Clio.

 

 

Според податоците, побарувачката за Renault Clio во изминатиот месец, февруари, е поголема за разлика од Volkswagen Golf. Clio го нарачаа дури 24.914 купувачи, а Golf 24.735 купувачии.

И двата модела бележат пад на продажбата во однос на минатата година поради целата настаната ситуација. Clio за 4%, а Golf за 21% спрема 2019 година.