+389 2 3290 020

info@gps.mk

Поради Корона вирусот откажани големи настани.

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Поради Корона вирусот откажани големи настани.

Корона вирусот го потресе светот и дојде до откажување нa настани, како низ Европа, така и низ Македонија.

И покрај тоа што цела година се очекувале овие настани… ќе мора да бидат откажани поради безбедност. Една од побитните мерки за заштита од вирусот е – да не се движите меѓу многу луѓе, ако не морате.

Саем за автомобили во Женева е еден од настаните кои се откажаа. Владата на Швајцарија денес го откажа Саемот и забрани собир на над 1.000 луѓе. Забраната за било каков собир најмалце ќе треа до 15 март.

 

 

Претседателот на Организациониот одбор, Александар Цицимов соопшти дека и Струмичкиот карневал ќе биде привремено откажан. И покрај тоа што сеуште нема официјална забрана за одржување на настани, како онаа во Швајцарија, сепак организаторите на карневалот одлучија да откажи поради безбедносни причини.