+389 2 3290 020

info@gps.mk

Тајните за животот на Елон Маск

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Тајните за животот на Елон Маск

Елон Маск е човек кој едноставно или го сакате или го мрзите..

Главниот извршен директор на Тесла, Елон Маск е претприемач на ракета, основач на корпорации, неуморен продавач.. Тој е ко-основач на Tesla Motors, PayPal и SolarCity и основач на SpaceX.

 

 

Со тешко детство, Елон Маск разви една единствена визија и немилосрдна работна етика – работи до 100 часа неделно.

 

 

Ви откриваме некои тајни за Елон кој сигурно не сте ги знаеле:

  • Бил малтретиран како дете. Од описите на Маск, неговото детство било брутално и осамено затоа што бил малтретиран. Тој не се чувствувал безбедно ниту дома.
  • Неговите родители мислеле дека можеби е глув. Кога Елон бил мало дете, тој знаел да се гледа во далечината, додека други луѓе зборуваа со него. Неговата мајка, Меј, вели дека тој само влегува во неговиот мозок.

 

 

  • Неговиот татко бил многу навредлив. Тој често го опишува неговиот татко како најтемниот аспект на неговиот живот. Маск одбива детално да зборува за неговиот татко.

 

 

  • Тој продаде видео игра во 1984 година. Играта се викаше Blastar, кога имал 12 години, добил 500 американски долари кога го објави изворниот код во јужноафриканскиот магазин PC и Office Technology.
  • Тој замина во Канада за да избегне да служи во војска. 
  • Тој за малце ќе му ја продадеше Тесла на Google. Во 2013 година, иднината на Тесла изгледаше мрачна, а Муск дојде до на ко-основачот и извршен директор на Google, Лери Пејџ, за преземање “.
  • Елон се појавува во The Simpsons и The Big Bang Theory.

 

 

  • Роден е во Јужна Африка.
  • Тој води училиште наречено Ad Astra. Според училишните извештаи, децата честопати работат во тимови и учат наука, математика и инженерство. Неговите деца одат во неговото училиште исто така.
  • Неговите вработени работат 24 часа на ден. Елон е жесток лидер. Кога има рок на проект, како што е најавата за прототипот на Tesla Model S, две смени на вработените работат 24 часа на ден. А често знае и да се развика..