+389 2 3290 020

info@gps.mk

Тесла достигна до 1.000.000 произведени електричен автомобил

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Тесла достигна до 1.000.000 произведени електричен автомобил

Пред само неколку години, многу луѓе не веруваа дека Тесла може да произведува електрични возила во какви било значајни броеви, но производителот на автомобили успеа да им докаже спротивно – Тесла објави дека го произведува својот 1 милион електричен автомобил.

 

 

Покрај Model S, Model X и Model 3, наскоро ќе биде лансирано и четврто електрично возило, Model Y.

 

 

Вчера, извршниот директор Елон Муск објави дека Тесла го произведува својот 1 милион автомобил и објави слика од новиот автомобилот на својот Twitter профил-

 

 

Ниту еден друг производител на автомобили не постигнал толкав успех кога станува збор за производство на електрични патнички автомобили.

Како што објавивме минатата година, врз основа на податоците собрани од Kevin Rooke, Тесла стана најголемиот светски производител на автомобили во светот откако го надмина кинескиот BYD. Тесла испорачала 807.954 електрични возила заклучно со октомври 2019 година, додека BYD до сега испорачала 787.150 возила.