+389 2 3290 020

info@gps.mk

Украден автомобилот на Џејмс Бонд!

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Украден автомобилот на Џејмс Бонд!

Класичниот сребрен спортски автомобил, Aston Martin DB5, беше украден пред два месеци, но властите штотуку ги објавуваат деталите во јавноста, откако обидите за првична истрага не успеаја да ги идентификуваат страните одговорни за злосторството. Веќе е објавена и потерница за истиот.

Добро познат на јавноста, Aston Martin DB5 е автомобилот кој се прослави исто толку колку и Џејмс Бонд, тајниот агент 007.

 

 

Денес постојат само 123 примероци од овој модел што е многу мала понуда во споредба со побарувачката за истиот.

“Ова е возило кое се истакнува и сакаме да го зачуваме овој дел од британската историја” изјавија од локалната полиција. За тој што ќе го пронајди, следува награда.