+389 2 3290 020

info@gps.mk

Volkswagen Campervan се возила за сите возрасти…

Geonet GPS > ВЕСТИ > Вести > Volkswagen Campervan се возила за сите возрасти…

Volkswagen Campervan е прекрасно парче машинерија кој секој би го посакал…

Од најмлади до најстари би сакале да одат на еден релаксирачки одмор со Камперван, кој можете да го паркирате каде и да сакате и да имате мини куќа.

 

 

Можете да го среднете насекаде, по плажи, планини, селца… и може да се каже дека овој Камперван е безвременски омилено возило за сите возрасти.

Некои интересни факти за оваа подвижна куќа:

  • VW имаше максимална брзина од 104 км на час, но, новиот Т6 Калифорнија може да достигне скоро двојно поголема од таа на околу 193км на час.
  • Изградени се над 10 милиони камперски комбиња. Ако ги ставиме едно до друго, од крај до крај, тие ќе се протегаа низ целиот свет!
  • Околу 20% од T2 Campervans се светло сина, ова е исто така најпопуларна боја во опсегот VW.

 

 

  • Кога првобитниот VW Campervan беше произведен, чинеше помеѓу 1250- 1900 долари, а во денешно време е околу 44,000- 58,700 долари.
  • Робин Вилијамс поседуваше VW Camper.